POMMEAU DE NORMANDIE
Produkta apraksts
Pommeau ir alkoholisks dzēriens – aperitīvs, kas gatavots, sajaucot tikko svaigi spiestu ābolu sulu un kalvadosu – ābolu destilātu, kurš pirms tam jau izturēts mucās kā minimums 14 mēnešus. Šī dzēriena radīšanā izmantotas 40 dažādas ābolu šķirnes.
Pēc sajaukšanas Pommeau tiek izturēts ozolkoka mucās 2-4 gadus, pirms to pilda pudelēs.
Pommeau ir dzidrā dzintara krāsā, tam piemīt ceptu ābolu, cukurotu ogu un medus garšas iezīmes un aromāti.
Ideāli to ir pasniegt ne tikai kā aperitīvu, bet arī kopā ar ēdieniem, kā Foie gras (pīļu aknas) un meloni, zilajiem sieriem un ābolu desertiem.
Ieteicams pasniegt atdzesētu: 8-10oC temperatūrā.
Šis ir tipisks Normandijas reģiona dzēriens – aperitīvs, tā autentiskumu apliecina Appellation d’Origine Contrôlée.