Sarunas par modi un stilu: “Rudens kopā ar rumu vienmēr būs modē!”

Rums ir tas dzēriens, kura baudīšana rosina sarunas gan par politiku, gan mākslu un, protams arī – modi. Modes un stila pazinēji 13.oktobrī pulcējās modes un izklaides centrā Rīga Plaza, lai diskutētu par jaunākām stila tendencēm. Kas šogad ir aktuāls rudens modē? Un kāpēc rums ir stila sastāvdaļa vēsajos rudens vakaros?

Pasākumā, kas notika Rīga Plaza, modes un stila pazinēji varēja baudīt ne tikai pašu MountGay rumu, bet arī uzzināt par ruma vēsturi, saprast to, kā cigārs var padarīt ruma garšu izteiktāku un no Cosmopolitan meitenēm uzzināt jaunākās stila tendences. Vairāki viesi baudīja ruma un cigāru kombināciju, saprotot, ka cigāra garša tiešām spēj pastiprināt paša ruma garšu. Vakara laikā ikviens varēja arī uzzināt no bārmeņiem, kā labāk rumu dzert un to uzglabāt – un vai tiešām rumu labāk ir baudīt vienu vai tomēr jaukt kokteiļos. Svarīgi ir zināt, ka rumu vislabāk ir pasniegt glāzēs “old-fashioned” ar biezām sieniņām un vēl biezāku apakšdaļu, pie tam tas tiešām obligāti jāpasniedz ar ledu. Var arī pievienot gabaliņu citrona vai laimu. Tāpat rumu noteikti var jaukt ar gāzētiem dzērieniem, sīrupiem, augļu sulām (vislabāk ar citrusa sulām).

Viens no senākiem un vecākiem rumiem MountGay tiek ražots Barbadosā, ko gatavo vecākais rumu ražotājs pasaulē. Skaistajā kalna virsotnē Sv.Lucī, tas jau tiek gatavots kopš 1703. gada, kad Džons Gay ienāca rumu biznesā, un MountGay izveidoja par vienu no stabilākiem un ietekmīgākiem rumiem pasaulē. Pats būdams Barbadosas parlamenta loceklis un apveltīts ar vēlmi visu darīt kvalitatīvi, viņš rūpīgi izstrādāja ne tikai paša produkta recepti, bet arī tā loģistiku uz citām valstīm. Kādos tik vārdos rumu dēvē! Gan par “Barbadosas ūdeni”, gan “nogalinošo velnu”, gan pirātu dzērienu, gan “dēmonu ūdeni”, bet viens ir skaidrs mūsdienās tas ir arī modes dzēriens, un dzerot to var sajust siltumu ko tas nes no Barbadosas salas.