Kokteilis „Sklandrausis”

SKLANDRAUSIS

Kokteilis „Sklandrausis” ir radīts, lai kļūtu par Latvijas garšas vēstnesi kokteiļu pasaulē. Tas ir nosaukts par godu tradicionālajam kurzemnieku ēdienam un precīzi atspoguļo ne tikai sklandrauša pamata sastāvdaļas, bet arī formu — kokteilis tiek pasniegts coupette glāzē, uzberot pa virsu kanēli un ķimenes. Kokteiļa odziņa ir burkānu liķieris Wenneker Carrot. Šis liķieris tiek ražots Nīderlandē un ir saglabājis dabīgu burkānu garšu, kas apvienota ar patīkamu, mēli kņudinošu pikantumu. Izcilas garšas nianses „Sklandrausim” piešķir arī džins The Botanist ar izsmalcinātām augu notīm.

„Sklandrauša” rašanās vēsture ir saistīta ar tautiskās atmosfēras meklējumiem. Nav noslēpums, ka daudzām valstīm un pilsētām ir savs kokteilis. Lai atrastu īsto garšu, kas nesīs Latvijas vārdu, kokteiļa idejas autors ir ceļojis pa Latviju, meklējot, izjūtot un garšojot. Gluži kā viss ģeniālais ir vienkāršs, arī latviskā kokteiļa ideja nāca negaidīti, bet pārliecinoši. Sklandrausis, kas ir Eiropas Savienībā atzīts produkts ar garantētām tradicionālajām īpatnībām, tagad ieguvis savu dzeramo formu. Šo kokteili, kurā ir apvienotas gan modernas un inovatīvas sastāvdaļas, gan senču vēstures mantojums, augstu novērtēs ikviens Latvijas iedzīvotājs un valsts viesis.

RECEPTE

džins The Botanist
liķieris Wenneker Carrot
1 tējkarote ķimeņu
1 šķipsna kūpināta sāls
1 paipalas ola
cukura sīrups
piens
Glāze: coupette
Metode: sakratīt šeikerā
Rotājums: kanēlis un ķimenes

Kokteiļa «Sklandrausis» dzimšanas dienas ballītē 12.05.2017: